#Image1 h2.title{display:none;}
Jangan Lewatkan Updet dari Dd.Ayip Dokumen

We'll not spam mate! We promise.

Monday, 15 April 2013

cerita perjuangan menggunakan bahasa sunda dan terjemahannya

DETIK DETIK PEMBACAAN NASKAH PROKLAMASI

Perundingan tikelompok anom sareng nu sepuh tina nyusun texs proklamasi kemerdekaan indonesia di salenggarakeun tabuh 02.00-04.00 enjing enjing. Teexs proklamasi tulis di ruang makan laksamana Tadashi Maeda jl.imam bonjol No1. Para penyusun teks proklamasi teu aya sanes Ir.Soekarno,Drs.Moh.Hatta,sareng mr.Ahmad Soebarjo.konsep teks proklamasi diserat ku Ir.Soekarno nyalira. Di ruang payun, hadir BM,Diah,Sayuti Melik,Sukarni, sareng Soedirro. Sukarni ngusulkeun sangkan anu nanda tangan teks proklamasi eta nya eta  Ir.Soekarno sareng Drs.Moh Hatta ngawakilan nami bangsa Indonesia. Teks Proklamasi indonesia eta di ketik ku Sayuti Melik. Dinten enjingna 17 Agustus 1945 dibumi Ir.Soekarno jl pagangsaan timur56 parantos dongkap nusannesna Soewirjo,Wilopo,GafarPringgodigdo,Tabrani sareng Trimurti. Acara di awitan tabuh 10;00 sareng ngumandangkeun Proklamasi ku Soekarno sareng ditambih ku pidato singkat tanpa teks.saterasna bandera Merah Putih anu tos dikaput ku Ibu Fatmawati, di kibarkeun .sareng di sambut ku Soewirjo,wakil walikota Jakarta waktos harita sareng Moewardi,pamimpin barisan pelopor

Mimitina Trimurti nu dipiwarang naeken bandera ngan anjeuna nolak kusabab nu naekeun banderamah kuduna ku prajurit. Kusabab eta miwarang Latief Hendraningrat,nu janteun prajurit PETA, di bantuan ku Soehoed kangge tugas eta. Aya hiji mojang muncul ti pengkeur nyandak baki nu eusina bandera Mera Putih (Sang Saka Merah Putih)anu di kaput ku Fatmawati sababaraha dinten samemehna . saparantosna bandera berkibar hadirin nganyanyikeun lagu Indonesia raya anu sampe saat iyeu bandera pusaka eta masih di simpen di Musium Tugu Monumen Nasional

Saparantosna upcara rengse kirang langkung 100 jalmi anggota Barisan Pelopor anu dipimpin kuS.Brata dongkap rurusuhan aranjeuna teu teurangeun parubahan tempat anu dadakan tina Ikada ka penggagasan. Aranjeuna nuntut Soekarno sangkan ngulang pembacaan Proklamasi ,ngan di tolak .dina ahirna  Hatta masihan wasiat singkat ka maranehna.

Waktos tanggal 18 Agustus 1945, Panitia PersiapanKemerdekaan Indonesia(PPKI) nyandak kaputusan ,ngesahkeun sareng neuteupkeun Undang-Undang Dasar(UUD) anu janteun landeusan nagara Republik Indonesia, anu dugi ka kiwari dikenal ku UUD45.ku sabab eta kiwari janteun Negara Kesatuan Indonesia anu nabentuk Republik(NKRI)sareung ku kadaulatan dina leungeun rakyat anu dilakukeun sapenuhna ku Majlis Permusyawaratan Rakyat(MPR)anu di bentuk kapayunna

Saparantosna eta Soekarno sareng M.Hatta kapilih ku usul ti Oto Iskandardinata sareng per satujuan ti PPKI janteun presiden sareng wakil presiden Republik Indonesia anu mimiti.Presiden sareng Wakil Presiden bade di bantos ku Komite Nasional


Manual translate By: Cah Cherbond 100%
Nerjemahin per kalimat tuh susah Pak jadi Mohon sertakan sumbernya buat yang mau copas


===============================================================
Cerita  ini merupakan lanjutan dari CERITA SEJARAH MENGGUNAKAN BAHASA SUNDA SEBELUMNYA 
Buat yang belum tahu silahkan klik CERITA SEJARAH MENGGUNAKAN BAHASA SUNDA DAN TERJEMAHANNYA
 ==============================================================

untuk veersibahasa indonesianya langsung saja ke sumbernya di sini

Please Give Us Your 1 Minute In Sharing This Post!
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →
Powered By: BloggerYard.Com

1 comments: